Wie zijn wij en website informatie

Havenfoto.nl is eigendom van hobby fotograaf Henk van Kooten. Hij houdt zich voornamelijk bezig met zijn grootste passie, het fotograferen van diverse havens (bijvoorbeeld de haven van Rotterdam en de haven van Antwerpen) en schepen (zowel in de haven als op zee). Door de beoefening van deze passie kreeg hij al zeer snel van anderen de naam "shipspotter met zich mee.

Een van de redenen van deze interesse is dat zijn vader, Willem van Kooten, kapitein was van verschillende schepen (deze kunt u vinden in onze oude doos) en Henk van Kooten al vanaf jongs af aan het leven van de scheepvaart, de zee en de havens mee kreeg. Sinds die tijd is de passie voor deze fenomenen gebleven en is feitelijk alleen maar versterkt.

Via deze website Havenfoto.nl neemt Henk van Kooten u mee door zijn bevindingen door middel van foto's en informatie van schepen en de havens. 

Via het menu aan de linkerkant ziet u de verschillende categoriėn staan waar de foto's in zijn onderverdeeld. De hoofdcategoriėn zijn o.a. Aanzicht haven, avond foto's, bulk carriers, cargoschepen, diversen, havenfienst, heavy load, kustwacht, offshore, passagiersschepen, pilots, reefers, RoRo ferry, sleepboten, tankers en zee slepers. Door te klikken op de hoofdcategorie van uw keuze, heeft u inzage in de foto's en tekst uit bijbehorende categorie.

Naast zijn eigen foto“s werkt Henk van Kooten ook samen met hobby fotografen W. van Kooten en J.J. Hansen. Zij sturen geregeld foto“s naar Henk van Kooten die ze vervolgens na selectie plaatst.

Zoals reeds eerder aangegeven vindt u op Havenfoto.nl naast foto“s ook informatie over schepen, de haven van Rotterdam, de haven van Antwerpen en rederijen.


Wij hopen dat Henk van Kooten ook u kan boeien met het fascinerende leven van de scheepvaart en alles wat daarbij hoort.

Wij wensen u alvast een behouden vaart...