Tankers

Een tanker is een schip dat specifiek is ingericht voor het vervoer van vloeistoffen of gas in bulk en vaart voor de tankvaart.

In het midden van de 19e eeuw werden olievelden steeds meer geŽxploiteerd. Er werd toen gezocht naar een efficiŽntere manier van vervoer dan de tot dan toe gebruikelijke vaten. In de jaren zestig van de negentiende eeuw werden er dan ook schepen met grote tanks gebouwd. In het jaar 1872 werd de eerste zeegaande tanker gebouwd die werd aangedreven door stoom.

Tussen de jaren 1942 en 1945 werden zeker honderden T2 tankers gebouwd in de vS. Na de tweede wereld oorlog werden veel van deze schepen verkocht aan rederijen over de gehele wereld.

Aan de linkerzijde vindt u onder de hoofdgoep verschillende subgroepen, te weten: Bo, Bow, Bro, Chem, Chembulk, Clipper, Crystal, Gaschem, Jo, Maersk, Sichem, Sigas, Stolt en overige tankers. Door te klikken op de sectie die u wenst, krijgt u een net overzicht van alle tankers die vallen onder betreffende categorie en die gefotografeerd zijn door Henk van Kooten.