Containerschepen

Een containerschip is een schip die wordt gebruikt om zeecontainers te vervoeren. Het grootste gedeelte van de stukgoederen die tegenwoordig per schip worden vervoerd worden per containerschip getransporteerd over de wereldzeeŽn.

Een relatief nieuw type containerschip is het zogenaamde open-containerschip. Bij deze variant worden de scheepsruimen niet afgesloten door waterdichte luiken. Door de hoogte van het dek boven de waterlijn heeft het zeewater namelijk nog nauwelijks de mogelijkheid om binnen te komen. Eventueel regenwater wordt door middel van pompen direct afgevoerd.

Het voordeel van dit specifieke type containerschip boven het normale type (dat nog luiken heeft) is dat er veel tijd bespaard wordt aangezien het laden/lossen van containers niet iedere keer gestopt hoeft te worden voor het verwijderen of terugplaatsen van de betreffende luiken.

Het grootste containerschip ter wereld is de Emma van het Deense Mśrsk. Het containerschip is 397 meter lang, 56 meter breed en heeft een maximale diepgang van 15,5 meter. De geschatte hoeveelheid containers die aan boord kunnen bedraagt +/- 13.000 containers.

Aan de linkerzijde vindt u onder de hoofdgoep verschillende subgroepen, te weten: CAP, CMA CGM, CSAV, Maersk, MSC en overige containerschepen . Door te klikken op de sectie die u wenst, krijgt u een net overzicht van alle containerschepen die vallen onder betreffende categorie en die gefotografeerd zijn door Henk van Kooten.

Deze week heeft de STC-Group in Rotterdam haar interesse getoond in materiaal van Havenfoto.nl.

Vandaag kreeg ik een bericht binnen van de website NRK.no met de vraag of ik fotomateriaal...

archief